Archive

Archive for January, 2010

Cluster Firewall issue – An item with the same key has already been added.

January 29, 2010 1 comment

When running a HA cluster verification you may get the following;

An error occurred while executing the test.
There was an error verifying the firewall configuration.
An item with the same key has already been added.

This is typically because the NIC GUID is duplicated between cluster nodes.

This could be because servers were deployed from an image, or cloned. Personally I had this with a VMware deployed server from a Template.

Remove and re-add a new NIC (add the new one first to be sure) and re-validate 🙂

Advertisements

Verify cluster gives Failed to prepare storage for testing on node X status 87

January 29, 2010 5 comments

Interesting one here – if you get a Status 87 verifying a cluster’s storage, you will require to add a drive to the “hidden” 100mb partition (boot partition).

 

Doing so will allow you to pass, but why fail in the first place!!!

NetApp SnapDrive and creating MSCS LUN’s

January 29, 2010 2 comments

When creating a LUN for a new MSCS, here is the methodology;

 

  1. Create the Volume (and Qtree if required)
  2. Create the LUN from one potential node.
  3. Create a new cluster and add all nodes (failing to do so will not allow you to add the LUN’s with the following err0r;)
    image
  4. Connect the disk and voila! (All additional disks can be created now the Cluster is up)

Timedrift with Linux Guest VM under Hyper-V R2

January 21, 2010 4 comments

Recently had a Linux guest VM timedrifting considerably under Hyper-V R2. I contacted the Linux IC team, who responded stating there was a known issue and they had written a script to “work around” it 🙂

Below is the Linux Clock Sync script.

DISCLAIMER: I did not write this script, nor will I be able to support you on the use of it. Any issues should be sent to the support email address at the end of the script.

Read more…

An unknown error occurred while processing the certificate – UAG 2k10

January 19, 2010 Leave a comment

 

If receiving the following error when attempting to login to a UAG 2010 application (OWA in this case);

 

clip_image002

 

And you get the following Events logged;

image

image 

Then UAG is struggling to verify the CRL from your Certificate. Check that there are no external firewalls, or that the WinHTTP proxy (or standard proxy) is not set!

Configuring a NetApp disk via SnapDrive – LUN Path and Name settings

January 19, 2010 Leave a comment

 

Just a quickie to remind myself of some NetApp settings 🙂

image

LUN Path = qtree object path (click through)

LUN Name = volume name.lun

 

Ciao! 🙂

Categories: NetApp, Storage

Bug in the VMWare customisation wizard and 2008 R2?

January 18, 2010 Leave a comment

Again, not sure if it is a “bug” persay, but when I use the vSphere (update 1) Customisation Wizard, it doesn’t seem to “complete”;

 

image

 

That appears every reboot – and it doesn’t manage to set things like the Computer name, or join it to Active Directory.

 

Works ok with 2008 stock, just not R2…. ?